Kostumi Adeli

Kostumi AdeliKostumi kurues Adeli® është një pajisje bashkëkohore rezultative e rehabilitimit për pacientë me çrregullime në lëvizje me origjinë cerebrale (paralizë cerebrale fëmijësh, ishemi cerebrale, dëmtime truri). Ka njohur një zbatim te fuqishem në praktikën e rehabilitimit të paralizës cerebrale të fëmijëve. Modeli i sotëm i Kostumit Adeli® përbën modifikim të modelit të kaluar – Adeli-92, i cili u krijua në vitin 1991 dhe filloi të prodhohet nga Ayuverda nën mbikqyrjen e Komisionit Mjekësor Teknollogjik të Ministrisë së Shëndetit të Federatës Ruse (Nr. protokollit 4, data 8 shtator 1993).

Seti bazë i Kostumit Adeli® paraqet sistemin e forcës që përbëhet nga elemente dhe litarë elastikë të adaptuara të cilat lejojnë krijimin e peshës në sistemin lëvizës të pacientit për arsye rehabilitimi. Elementet bazë ndodhen në krah dhe në pjesën e mesit, në artikulacione, tek gjunjët dhe në qafën e këmbës dhe përbëhet nga :
BLUZE – PANTALLONA TE SHKURTRA – FASHO GJURI – KAPELE – KEPUCE – LITARE ELASTIKE – LIDHESE – të cilat përfshihen në setin e kompletuar të kostumit.

ADELI SUIT® Numrat e kostumeve
Gjeresia e kraharorit (cm)
Gjatesia e
pergjidhshme
e trupit (cm)
52-56 60-64 68-72 76-80 84-88 92-96 100-104
80-86 X
92-98 X X
104-110 X X
116-122 X X X
128-134 X X X
140-146 X X X
152-158 X X
160-170 X X X X X
176-182 X X X
188-194 X X X